Natali Hallberg

Natali HallbergJag är arkitekt med erfarenhet av design och modellbygge samt dekor-, dekorations- och porträttmåleri. Jag är aktiv medlem i Salon, en internationell sammanslutning av världens ledande dekorationsmålare. Jag deltog även i Meeting of the Masters” i Dallas 2007 som en av tio inbjudna européer.
Jag är född i Ukraina, men bor sedan 1999 i Stockholm. Jag utexaminerades 1992 som arkitekt från universitetet i Poltava. En övergångstid mellan manuellt arbete och datorisering i arkitektutbildningen. Detta ledde till att jag haft förmånen att lära mig yrket både med datorstödda och traditionella arbetsmetoder. Det senare gav mig en solid bas för min utveckling som konstnär.
I Sverige har jag under flera år vidareutbildat mig inom dekorations- och dekormåleri. Några av mina starkaste färdigheter är förståelsen för färg och form, hur ljus och skuggor faller. Färdigheter som gör det möjligt att skapa djup och form i målningar. Något som bottnar i min bakgrund som arkitekt.
Bland mina uppdragsgivare i Sveriges finns stora teatrar, museer, olika företag och privatpersoner.
Förutom traditionellt och modernt dekorationsmåleri arbetar jag med dekormåleri. Jag bygger modeller av scenografier, byggnader och landskap. Beställare är teatrar, museer och byggprojekt. Jag har även haft uppdrag som lärare.

Internationella evenemang inom dekorationsmåleri där jag deltagit: 

Lecce, Italien, Salon 2015
Tokyo, Japan, Salon 2013
Hamburg, Tyskland, Salon 2012
Hampton, USA, IDAL Convention 2011
Atlanta, USA, Salon 2011
Versailles, Frankrike, Salon 2010
Dallas, USA, Meeting Of The Masters 2007
Århus, Danmark, Salon 2007
Philadelphia USA, Salon 2005
Oslo, Norge, Salon 2004