mina arbeten

galleri: attribut, dekormåleri, dekorationsmåleri, porträtt Design

Med min bakgrund som arkitekt kan jag skräddarsy väl genomtänkta helhetslösningar för olika interiörer. Sedan 2010 har jag nöjet att delta i flera projektet i Astrid Lindgrens Värld. Under rubriken "Design" finns bilder från de olika projekten.

Dekorationsmåleri

Jag utför dekorationsmålningar hela vägen från design till färdiga målningar, som moderna och historiska fondmålningar, muralmålningar, illusionsmålningar, Trompe L'Oeil, grisaille, marmorering, ådring och motivmålade möbler etc. Jag arbetar med både traditionella och moderna tekniker. Under rubriken Dekorationsmåleri finns bilder från olika projekt.

Dekormåleri

Som dekormålare har jag kunskap och erfarenhet av att arbeta med stora teaterfonder, kopiering av konstverk, illusionsmålningar i olika material, patinering, spackling, kakling, tapetsering, ådring, marmorering och arbete med olika former av attribut. Under rubriken Dekormåleri kan du se närmare på mina arbeten.dekorationsmåleri, ådring, marmorering, modeller

Modeller

Under min tid som arkitektstudent fick jag god rutin på att bygga arkitekturmodeller, men att bygga scenografimodeller är någonting helt annat. Mitt första teateruppdrag var att efter regissören Thommy Berggrens muntliga instruktioner skapa ritningar och bygga modellen till Vildanden, som gick på Stockholms Stadsteater 2007. Sedan dess har jag fortsatt att bygga modeller till scenografi, museer och byggprojekt. Under Modeller visar jag ett urval.

Porträttmåleri

Det var när jag på sent 80-tal utbildade mig till arkitekt som jag fullt ut förstod hur man skapar perspektiv, hur man skapar djup i en bild, hur skuggor faller. Jag fick en grund till fortsatta självstudier om hur små nyansskillnader i färgtemperatur kan vara avgörande för hur man uppfattar en målning.  Under rubriken Porträttmåleri finns ett urval av mina arbeten.

stritart